Chrysant

Chrysanthemum - Flowers.NL®

Maak kennis met de chrysant.

Al eeuwen lang is in China en Japan men al groot fan van de chrysant. Dat is volkomen terecht! Want deze ‘gouden bloem’ brengt kleur en warmte en kleur, schittert vrijwel elk boeket en is daarnaast ook nog eens heel lang houdbaar.

KLEUREN EN VORMEN VAN DE CHRYSANT

Je zou er bijna aan voorbijgaan dat de chrysant van oorsprong geel is. Door de loop der jaren is er inmiddels namelijk in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen van deze bloem. Kies voor kleur en verrijk je huis met chrysanten in warme goudgele, brons rode of diep oranje tinten. Subtiel kan ook: kies dan voor chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze en paars. Om het kiezen nog lastiger te maken, is deze prachtige bloeier er in verschillende soorten. Dus geef je inner stylist de vrije hand met de tros-, de pluis- en de santini chrysant. Bij deze laatste zitten de bloemetjes vertakt op de steel en zijn ze veel compacter; dat geeft een bijzondere look! En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn er ook nog vele bloemvormen: van enkel- tot gevuldbloemig en van spider- tot pomponvorm.

SYMBOLIEK VAN DE CHRYSANT

Met de bijzonder stijlvolle chrysant haal je eindeloos veel kleur als ook een flinke dosis geluk in huis. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid. Dat is niet alleen fijn om voor jezelf op tafel te zetten, maar ook heel leuk om cadeau te geven!

HERKOMST VAN DE CHRYSANT

Zoals we al eerder vertelden is in Azië is de chrysant al eeuwenlang ontzettend populair. De bloem kent dan ook zijn oorspronkelijk in China en Japan, waar men er ook direct verliefd op werd. Pas rond 1700 liet de chrysant zich ook in Europa zien. De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem).

Verzorging van de chrysant

De chrysant is erg makkelijk in de omgang. Pas je de onderstaande tips toe, dan staan ze met gemak drie weken te stralen:

  • Zorg voor een schone vaas en schoon water.
  • Verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen.
  • Voeg snijbloemen voeding toe.
  • Ververs het water om de vijf dagen en vul regelmatig bij.
  • Zet de bloemen niet in de volle zon of op de tocht.