Delphinium - Ridderspoor

Delphinium - Ridderspoor - Fleurop Flowers.nl

Delphinium - verzorgingstips - Herkomst

Romantische weelderige bloemenpluimen

Dit bloeiende nichtje van de ranonkel zorgt voor wekenlang genieten. Er zijn maar liefst 250 verschillende soorten, verkrijgbaar in onder andere heel veel tinten blauw. Je kunt de romantische bloemen pluimen los in een vaas zetten, maar geeft er net zo makkelijk je boeket een weelderige touch mee.

 
 
 
 
Coming Soon
 
Coming Soon

KLEUREN EN VORMEN

Zachtblauw, felblauw, middelblauw en lilablauw. Bij de Delphinium zit er altijd wel een kleur blauw voor jou bij. Daarnaast kun je kiezen uit een witte, gele, paarse, rode en roze variant.

De bloemenpluimen steken overal enthousiast bovenuit. Het lijken net stokken met belletjes die gaan rinkelen als je voorbijkomt. De steel met bloemen kan 10 tot 200 cm lang worden. De bloemen hebben ongeveer 3 tot 7 blaadjes.

Met een beetje fantasie zie je dat de knoppen van de bloem op dolfijnen lijken. Vandaar de naam Delphinium: het Latijnse woord voor dolfijn. De bloem heeft ook naar achter stekende delen, die lijken op de sporen van ridders. Vandaar de Nederlandse naam ridderspoor.

SYMBOLIEK

Om te zorgen dat je niks overkomt, koop je een flinke bos Delphiniums. De vaak blauwe bloem symboliseert namelijk waarheid en bescherming. Er werd vroeger ook gedacht dat je met een Delphinium schorpioenen kon verjagen...

Door zo’n vrolijke bloemenpluim te schenken kun je aangeven dat je helemaal klaar bent om samen verder te gaan. De bloem staat voor gehechtheid in de liefde. Andere woorden die gelinkt worden aan de symboliek van de Delphinium zijn gezondheid, plezier, lichtheid, lichtzinnigheid en een groot hart. Kortom: een positieve bloem! Je gaat je bijna afvragen waarom je haar nog nooit van iemand gekregen hebt.

HERKOMST

De Delphinium komt van Franse, Amerikaanse én Engelse kwekers. Een internationale dame dus. Al vanaf het begin van onze tuincultuur genieten we van deze prachtige bloemen. Omdat de bloemen naast ‘mooi zijn’ geen functie hebben (niet geneeskrachtig of eetbaar) waren ze niet interessant voor de landbouwbedrijven. In een boek uit het begin van de 17e eeuw vinden we de eerste afbeelding van een Delphinium. Deze staat wel per ongeluk onder het geslacht monnikskap.